Üzleti partnerünket az adószám alapján tudjuk ellenőrizni. Ez különösen akkor fontos, ha ÁFA visszaigénylésre kerül sor.

Amennyiben az üzleti partnerünk adószám lekérdezés alapján látjuk, hogy felfüggesztésre került vagy törölve van, akkor gyanakodhatunk, hogy a céggel nincs minden rendben, ami rossz hatással lehet a mi cégünkre is.

Nem csak a könyvelőnek fontos!

Ha ellenőrizzük az adószámot, tudjuk, hogy jó cégnek, helyes adatokkal állítjuk ki a számlánkat, így elkerülhetőek az esetleges bírságok.

Az adószám lekérdezésre a NAV adatbázisát használjuk, hiszen ott találjuk meg a leghitelesebb adatokat.

Adószám gyors lekérdezése

Ahhoz, hogy a könyvelő vagy a pénzügyi vezető azonnal képben legyen egy vevő vagy szállító cég létezésével, és ahhoz, hogy az ellenőrzés ne tartson sokáig, a könyvelő szoftvernek nem csak online összeköttetésben kell lennie a NAV rendszerével, hanem úgy kell működnie, hogy a felhasználónak ne kelljen kilépnie az éppen használt főkönyvi, számlázó vagy más programokból.

A könyvelő szoftver online kapcsolata

A legjobb, ha maga a könyvelő vagy pénzügyi szoftver egy logikus pontján közvetlenül ellenőrizhető a partner az online kapcsolaton keresztül. Így nincs időveszteség.

Ezeknek megfelelően kötöttük össze a Servantes rendszert a NAV adószám lekérdezés funkciójával. Így a könyvelő, a pénzügyes, vagy a raktáros is biztos lehet benne, hogy naprakész adatokkal ellenőrizheti a cég partnereit a Servantes Szoftverrendszerben.

Kérje a Servantes díjmentes távbemutatóját!

Feliratkozom szakmai hírlevelükre.

Hozzájárulok, hogy akciókról, előnyös lehetőségekről felvegyék velem a kapcsolatot.