Út az indulásig - ERP bevezetés

Bevezetés - Út az indulásig

A bevezetést megelőzi az Önök igényeinek megismerése, s ez a legfontosabb. A későbbi felhasználóknak pontosan azt kell kapniuk, amire szükségük van. Vannak, akik a vállalatirányítási rendszerrel együtt némi szervezési átalakítást is végeznek, míg mások egy kialakult cégstruktúra számára rendelnek Servantes ERP rendszert, de mindkét esetben lényeges, hogy pontosítsuk a felhasználásra kerülő szoftverek körét.

Az út oda, hogy valamely cég elinduljon a Servantes használatával, többféle lehet, gyors vagy lassabb, folyamatos vagy szakaszos ERP bevezetés. Néha megkérdezik tőlünk, hogy mennyi idő alatt vezethető be a szoftver. Mivel a piacon lévő más szoftverek megfigyeléseink szerint lassabb bevezetésűek, ezért erre leginkább az a válasz, hogy: ez a felhasználó cég döntésén múlik. Pár héttől egy évig is tarthat, de pontosan addig fog tartani, amennyi időt erre közösen előirányzunk. A tényleges időtartamba nyilván beletartozik az, hogy milyen mennyiségű szoftvermodult, hány telephelyre és mennyi dolgozó számára segítünk megismerni. További tényező, hogy milyen adatokat kérnek áthozni korábbi szoftvereik adatállományából, bár az adatimport (migráció) folyhat a szoftver használatára való képzéssel párhuzamosan.

A folyamatos ERP bevezetés azt jelenti, hogy a teljes szoftver valamennyi elemét szinte egy időben telepítjük, a felhasználókat párhuzamosan képezzük a nekik szükséges szoftvermodulok használatára, gyakorolnak, s amikor minden és mindenki a helyén van, s a próbafuttatás rendben lezajlott, akkor indul a szoftver használata a napi gyakorlatban.
Lehetséges szakaszos ERP bevezetés is. Ebben az esetben egy előre meghatározott terv alapján bizonyos Servantes ERP modulok előbb, mások később kerülnek sorra a telepítés, képzés, gyakorlás, próbafuttatás és éles indulás folyamatában.

Tehetünk javaslatot az ERP bevezetés ütemezésére, de az elsődleges mindig az, hogy Önök mikortól szeretnék napi gyakorlatban élvezni a Servantes Vállalatirányítási Szoftverrendszer előnyeit. Ha gondolja, akkor holnap már kezdhetjük is.

    Tegye fel kérdését itt!

    Feliratkozom szakmai hírlevelükre.

    Hozzájárulok, hogy akciókról, előnyös lehetőségekről felvegyék velem a kapcsolatot.