Készletgazdálkodás, raktárkezelés, számlázás

Hozzájárulás a kereskedők sikeréhez

Servantes Készletgazdálkodás

A gördülékeny készletgazdálkodás alapvető a kereskedelmi és a termelő vállalatok sikeréhez. A kereskedő és a termelő cégek sikere, forgalmuk jövedelmezősége nehezen képzelhető el egy nagy tudású raktárkészlet kezelő szoftverrendszer nélkül. A Servantes Készletgazdálkodás ezért készült.

A készlet napra pontos, megbízható nyilvántartása nélkülözhetetlen, s ezt lehetővé teszi a Készletgazdálkodás, mert általa a készlet és a készletmozgás ellenőrizhető, átlátható, kimutatható és követhető lesz.

Több raktár és al-raktár

A Servantes több raktárat is kezel, melyek további al-raktárakra bonthatók. A raktár és al-raktár helyek a felhasználó által szabadon bővíthetők.
A felhasználók jogosultságai a felhasználási szinteknek megfelelően korlátozhatók.
A program lehetőséget ad, hogy különböző számlázási blokkokat alakítsunk ki, melyek pl. különböző raktárak számlázására szolgálnak.
Teljes körű göngyölegkezelés, árajánlattól rendelésen és szállítólevélen keresztül számlázásig-teljes nyomon követés és kontrollpontok.

Vonalkód, etikett

A készletmozgások felvitele történhet vonalkód olvasóval, vonalkód gyűjtővel, excel alapján, mentett vagy akár kapcsolódó bizonylat alapján is. A cikkekről etikett nyomtatható a készlet-raktár programból, akár etikett nyomtatóra, akár A4-es méretű etikett lapra.

Cikkek csoportosítása

A program lehetővé teszi több tízezer cikk egyidejű nyilvántartását. A készlet átláthatóságát a cikkek több lépcsős struktúra szerinti elrendezése segíti. A cikk főcsoportokba, csoportokba és alcsoportokba sorolható. Kisebb bonyolultságú készlet esetén e funkció a használata nem fontos és a Készletgazdálkodás szoftver sem követeli meg.

Saját termék

A Készletgazdálkodás átlépi a puszta kereskedelmet azzal, hogy lehetővé teszi új cikkek összeszerelését vagy összeállítását a raktáron lévő más cikkekből. Így új, saját termékek hozhatók létre. A saját termék „receptjében” megadhatók a saját termék előállításához szükséges alapanyagok mennyiségben és összetételben, valamint az előállítás során felmerülő egyéb költségek is.
Támogatja a termékek össze és szétszerelését, kezeli a félkész és késztermékeket is.

Árak, árszerkezet, kedvezmények a gyors és hatékony értékesítésért

A Készlet program rendkívül rugalmas az árak tekintetében. A cikkekhez tetszőleges mennyiségű ársáv létrehozható, ezzel segítve a különböző árakon történő értékesítést. Az akciók és kedvezmények, valamint mennyiségi kedvezmények is kezelhetők akár rögzített árral, akár %-os engedménnyel.
Az árak Ft-ban és valutában is nyilvántarthatók.

Számlázás

A Servantessel számlázhat közvetlenül vagy az előkészített szállítólevelek alapján is. Számlázás közben használhatja az árképzés különféle módozatait és a különféle módon állapíthat meg kedvezményeket. A Servantes Számlázó Program modul fel van készítve az Adóhatósági Ellenőrzési Adatszolgáltatásra, amit az NGM 2016-tól rendeletben írt elő.

Fizetési határidő, hitelkeret, likviditás

A Servantes Készletgazdálkodásban a partnerek alapadatain kívül beállítható az adott partner számára alkalmazandó fizetési határidő és hitelkeret és a hozzá tartozó egyedi ársáv is. Kinnlévőség, illetve hitelkeret túllépés esetén a program letiltja az adott partnert, így elkerülhető, hogy a túlzott mértékű kintlévőség likviditási gondot okozzon.

Ügynöki, viszonteladói értékesítés

A Servantes Készlet használata megkönnyíti azon cégek elszámolását, melyek az értékesítést ügynökökön keresztül bonyolítják. A Készletgazdálkodás szoftver használatával egyebek mellett kimutatható az adott ügynök, viszonteladó forgalma. A viszonteladók kezelése javítja az értékesítés hatékony írányítását, valamint az ügynökök jutalékának gyors kiszámítását, ami viszont fontos adat a nyereségesség megállapításához is.

Készletváltozás

A készlet-változások napra pontosan áttekinthetők, lekérhetők a készletmozgásokon keresztül. A mozgásnemek közül a legfontosabbak: bevételezés, értékestés, értékesítéshez nem kapcsolódó készlet csökkenés, raktárak közötti mozgások, valamint visszáru a vevőtől, visszáru a szállító felé, leltár többlet, ill. hiány. A készletmozgások közül ki szeretném emelni a termék összeszerelést, amely jelentősen megkönnyíti a saját termék előállítást és a termék összeállítások kezelését.

Bizományos készlet kezelése

A Servantes Készletgazdálkodás a bizományos készletet is nyilván tartja és kezeli, a bizományosi készletről és készlet-mozgásokról elkülönített kimutatásokat készít.

Készletgazdálkodás kényelmi funkciókkal

A felhasználók munkáját számos kényelmi funkció segíti:

Bevételezéskor kiválaszthatók a korábban rögzített szállítói rendelések, szükség esetén módosíthatók, illetve a kiválasztott korábbi megrendelés alapján néhány kattintással végrehajtható a tényleges bevételezés. Ehhez a logikához hasonlóan vevő rendelésekből is gyorsan szállítólevél, illetve számla készíthető. A szállítólevelek és számlák kitöltése előre rögzített szövegek kiválasztásával is gyorsíthatók.

A rendelés azzal is segíthető, hogy a cikkekben beállítható a termékek aktív vagy inaktív állapota, amellyel elkerülhető nem kívánt termékek rendelése. A készletgazdálkodást hivatott segíteni a minimum, illetve maximum készletszint rögzítése, mely lekérhető nyomtatványon is.

Készlet nyilvántartás

A készlet nyilvántartása a felhasználó által kiválasztott elszámolási módon történik:

  • fifo
  • időszaki átlagár
  • csúsztatott átlagár
  • elszámoló ár

A készlet pontosságát szolgálja, hogy a rendszer kezeli a negatív készletet és a nulla értékű, (például promóciós termékek) bevételezéseket.

Leltár

A Servantes Készletben nem csak év végi, hanem év közi leltár is készíthető raktáranként. A leltári ívek felvitele után a Készlet szoftver feldolgozza a kapott értékeket, majd a véglegesítés folyamán a program elkészíti a leltár hiány és leltár többlet készletmozgásokat.

Listák és nyomtatványszerkesztés

A naprakész, pontos információkhoz a különböző listák, kimutatások nyújtanak segítséget. A nyomtatványokon a forgalommal, készlettel, cikkekkel, partnerekkel kapcsolatos adatok kérhetők le értékben és mennyiségben, akár diagrammal is.
A készletgazdálkodásból nyomtatható forgalmi grafikon látványosan jelzi, ha kiugró forgalomnövekedés vagy forgalomcsökkenés történt, ami lehetőséget ad a vezetők számára a kedvezőtlen folyamatokba való gyors beavatkozásra.
A felhasználó saját maga is szerkeszthet nyomtatványokat, amely menthető és bármikor lekérdezhető.
A nyomtatványok képernyőre nyomtatóra vagy akár egy gombnyomással excelbe, html-be, pdf-be is kérhetők.

Átállás más készlet szoftverről Servantes Készletgazdálkodásra

A Servantes Készletgazdálkodásra való átállást segíti az adatok importálásának lehetősége, mellyel a cikktörzset, partner törzset, illetve a nyitó készletet adatai hozhatók át. Az átállás gyors és biztonságos, Servantes ügyfélszolgálattal támogatott.

Vállalatirányításhoz integrált szoftvermodul

A Servantes Integrált Vállalatirányítási Rendszer tagjaként a Készletgazdálkodás adatai paraméterezhető főkönyvi tranzakciók szerint automatikusan vezérelve a Főkönyvben és a Pénzügyben hasznosulnak tovább.

Tegye fel kérdését

ezen az űrlapon!