Beruházás és aktiválás

Servantes Vállalatirányítási Szoftverrendszer Beruházás modul

Folyamatos beruházások intelligens kezelése

 

Beruházás kezelés

Beruházás modul az egyszeri, illetve a hosszabb ideig tartó beruházások folyamatos fejlődését kíséri figyelemmel egészen azok aktiválásáig. Eközben a beruházáshoz újabb beruházási tételek kapcsolódhatnak, értéke növekedhet vagy éppen csökkenhet terven felüli értékcsökkenés keretében, esetleg állományból történő kivezetés kapcsán.

Beruházási csoportok

Beruházási csoportonként összefoghatók az ugyanazon beruházáshoz tartozó, beruházásként felvitt különálló eszközök, melyek a későbbiek folyamán mint közös beruházás együtt is kezelhetők.

Beruházási támogatás

Jellemzően önkormányzatok által a cég számára nyújtott beruházási támogatás nyilvántartását segíti, mely végigkíséri az beruházás és későbbiekben, mint aktivált eszköz életét.

Kis értékű és nagy értékű beruházások kezelése

Más és más jellemzőkkel bír elsősorban számviteli értelemben egy kis értékű, illetve nagy értékű eszköz. Mindezeket figyelembe véve a modul képes külön kezeli már a beruházás időszakában az eszközöket.

Beruházások értékváltozásai

beruházás az alábbi beruházásokra jellemző értékváltozásokat, illetve azok típusait kezeli:

 • Értéknövekedés
 • Terven felüli értékcsökkenés
 • Állományból történő kivezetés

Csoportos aktiválási lehetőség a Tárgyi Eszköz modul számára

Beruházásból kétféleképpen történhet adattovábbítás az Eszköz modul felé aktiválás céljából:

 • Egyedileg beruházásonként
 • Több beruházás aktiválása összevontan beruházási csoportonként

(Ez utóbbi lehetőség főleg folyamatos, időben elhúzódó beruházás esetén könnyíti meg a felhasználó feladatát.)

Automatikus adatszolgáltatás a főkönyv modul felé

A modul a beruházáshoz kapcsolódó tranzakciók kiválasztását és lefuttatását követően automatikusan elkészíti a főkönyvi feladást, így azok további főkönyvi feldolgozás nélkül, mint főkönyvi adatok azonnal rendelkezésre állnak. Ezen tranzakciók maguk a beruházás, illetve azok értékváltozásainak, aktiválásának típusai.

Év végi leltár

 Csakúgy, mint az eszközök tekintetében év végén leltározást kell végezni, s fel kell mérni a cég befejezetlen beruházásait. A leltárív kis értékű, illetve nagy értékű beruházások szerinti csoportosításban is megjeleníthető, ha a beruházásokhoz nyilvántartási hely is meg van határozva, e szerinti szűrés is eszközölhető. Ennek segítségével összevethetők a nyilvántartásban szereplő, illetve a ténylegesen meglévő befejezetlen beruházások. Az eltérések rögzítésére szintén megoldást talál a modulon belül.

  Tegye fel kérdését itt!

  Feliratkozom szakmai hírlevelükre.

  Hozzájárulok, hogy akciókról, előnyös lehetőségekről felvegyék velem a kapcsolatot.