Környezetgazdálkodási, hulladékszállítási számlázó szoftver

3 dolog, ami aláássa egy környezetgazdálkodási cég likviditását:

Egy környezetgazdálkodási cég likviditását három dolog képes aláásni:

 • Ha lassú a számlázás
 • A kiegyenlítések lassú könyvelése
 • Ha a pénzügyesek és ügyfélszolgálati dolgozók nem rendelkeznek a legfrissebb pénzügyi és teljesítmény adatokkal.

A Servantes speciális lakossági és céges számlázási megoldásai kiküszöbölik a fenti problémákat, mert:

 1. A lakossági és céges hulladékszállítási számlázó szoftvermodul rendkívül rövid idő alatt állít elő több százezer számlát is. Ami más szoftvereknek napokig tart, az a Servantessel Számlázással akár egy óra.
 2. A postai befizetések és banki utalások elektronikus fogadásának és a csoportos beszedés automatizálása egy sportkocsi sebességével teszi a gazdasági igazgató elé a napi, legfrissebb pénzügyi adatokat.
 3. A cég személyes és telefonos ügyfélszolgálata a legfrissebb szerződéses, számla és pénzügyi adatok alapján tudásuk és hangvételük hozzáadásával komolyan hozzájárulhatnak az ügyfelek fizetési hajlandóságához.

A Servantesben minden együtt van a likviditás javításához. A szoftver a műszaki adatoktól kezdődően a számlázási-pénzügyi és számviteli mozgásokig végigkíséri a környezetgazdálkodással foglalkozó cég feladatait.

A számlázás alapja: Szerződések

A számlázás alapját szerződések nyilvántartása alkotja. Míg az ügyfél és a szolgáltató között még nincs kézzel fogható szerződés (például régi ügyfelek esetén), addig is az „elektronikus szerződések” tartalmazzák mindazon információt, melyek alapján a számlák elkészülhetnek.

Számlázási csoportok

A számlázó szoftver rendszerben számlázási csoportok hozhatók létre, melyek az ügyfelek logikai csoportosítására szolgálnak. Az ügyfeleknek az ugyanabban a csoportban lévő szerződései számlázási szempontból könnyedén együtt kezelhetők. A számlázási csoportok tetszőleges, például területi, időzítési vagy más szempontok szerint is kialakíthatók. Számlák csoportosan és egyenként is készíthetők.

Számlázási naptár

A számlázási naptár a rendszeres számlák időzítésére szolgáló eszköz, melyben egy-egy számlacsoport az év bizonyos napjaihoz rendelhető hozzá. Ezen napokon az adott számlacsoport számlázásra kerülhet.
Az ügyfelek számlái különféle számlázási módszerek alapján készülhetnek. Amennyiben a Felhasználó rendelkezik speciálisan egyedi számlázási számítási módszerekkel, vagy számlázási szokásokkal, akkor a Parallel Kft. ennek megfelelően alakítja át a számlázási szoftver modult.

Számlázási módszer

Egy-egy számlázási módszer olyan pontosan definiált eljárás, melynek segítségével egy termék vagy szolgáltatás díja kiszámítható. A számlázási módszerek Megrendelő igényei szerint a bevezetéssel egy időben a szoftverbe beépítésre kerülnek.

Térülés-figyelés

A számlázás csak az egyik fontos pontja annak a folyamatnak, melyben a térülés-figyelés kiemelkedő fontosságú úgy az általános pénzügyi helyzet, mint az egyes partnerekkel kapcsolatos kintlévőségek szempontjából. A kiegyenlítések nyomonkövetésére a számlázó szoftver rendszer és a pénzügyi modul is bőségesen kínál lehetőséget.

  Tegye fel kérdését itt!

  Feliratkozom szakmai hírlevelükre.

  Hozzájárulok, hogy akciókról, előnyös lehetőségekről felvegyék velem a kapcsolatot.