Servantes Gyártás Integrált Vállalatirányítási Rendszer

Ha Ön nem csak kereskedik, hanem gyárt is ...

A Servantes készletnyilvántartó-rendszer specialitása, hogy a felhasználó a raktáron lévő cikkeiből összeállíthat újabb cikkeket, s ehhez "recepteket" tárolhat. Így összeszereléskor az összeszerelt cikk mennyiségét automatikusan növeli, az összetevőkét pedig csökkenti a program.

Egységnyi késztermékhez nem csak az adott cikk alapanyagai rendelhetők hozzá, hanem annak előállítási szolgáltatásai is. Gyártásra előre elkülöníthető készlet annak érdekében, nehogy közben eladásra kerüljön.

461

Készlet és cikk összeszerelés

A Készletgazdálkodás így a raktártételek precíz nyilvántartásán és a készletmozgás kezelésén túl alkalmas arra, hogy összeszerelési receptek szerint a cikkekből új cikkeket állítson létre és vételezzen be a raktárra immár új cikkszámon. (Ugyanez a folyamat visszafelé is lejátszható - cikk szétszerelés -,de ez ritkábban érdekes a gyártók számára.) A recept tartalmazza az új, összeszerelt cikkhez szükséges alapanyagok, cikkek listáját és a cikkek előállításának költségeit.
Természetesen a Készletgazdálkodásnak a cikk összeszerelés mellett része valamennyi beszerzéssel és értékesítéssel kapcsolatos feladat elvégzése: rendelés, bevételezés, szállítólevél készítés, számlázás. Ezek pénzügyi részéhez kapcsolódik a Pénztár a készpénzes tételek kezelésére, a Pénzügy szoftvermodul pedig az átutalásos tételek kezelésére.

ÜGYFÉLKEZELÉS

01
02
03
04
05
06
07
08

Pénzügy és számvitel, vezetői információk

A Servantes Pénzügy gondoskodik a gyártó napra kész pénzügyi helyzetének kimutatásáról, valamint arról, hogy minden pénzügyi folyamat áttekinthető legyen. A Servantes elektronikus banki kapcsolatai révén a bejövő kiegyenlítések azonnal összepontozásra kerülnek a kibocsátott számlával, s így napra pontosan láthatók, hogy mely ügyfelek egyenlítették és melyik számlájukat. A késedelmek nyomon követhetők, a tartozók beépített késedelmi felszólító levelekkel sürgethetők. A Pénzügybe beépített kamatszámítás is alkalmazható a rendszeres késlekedőknél.
Valamennyi számvitelt érintő tétel kontírozva áramlik a Főkönyvbe és akár napi frissességű eredmény és mérleg kérhető a Servantes ERP rendszertől.
A Vezetői Információs szoftvermodul képes valamennyi alatta felépült adatból elkészíteni azokat a grafikonokat és összesítéseket, melyekből a vállalat vezetése a valóban tervezni tud a közeljövőre vagy távollabbra, de ugyanezek alapján a valós helyzetet érthető módon kimutató kimutatások alapján hozhatók meg akár napi fontosságú gazdálkodási lépésekről való döntések is.

business-analytics-ba-with-key-performance-indicators-kpi-dashboard-concept-businessman-works-computer

Kérjen Élő Bemutatót!