Servantes E.R.P. - Ami Önnek álom, az nekünk feladat

Servantes Outsourcing

Outsourcing Vállalatirányítási Szoftverrendszer

Servantes ERP Outsourcing cégeknek

Mit tesz általában egy cég, amely igényes cégeknek szolgáltat könyvelést, pénzügyi nyilvántartást, könyvvizsgálatot, bérszámfejtést és TB-elszámolást? Általában beszereznek ezekre a feladatokra egy-egy programot, sokszor még csak nem is ugyanattól a szoftvergyártótól. Ez a fajta megoldás nagyobb munkaerő igényű, mintha egyetlen integrált számviteli és humán ügyviteli szoftvert használnának.

A Servantes Outsourcing ERP-vel abból indulunk ki, hogy az igaz, hogy az outsourcing cégek legnagyobb tételei a kiadási oldalon a dolgozók munkabéréből és a bérterhekből adódnak össze.

Minden olyan szoftveres megoldás, amely csökkenti vagy legalábbis segít szinten tartani ezeket a terheket úgy, hogy közben több cég outsourcing (kihelyezéses) feladatait látják el, az több nyereséget eredményez az outsourcinggal foglalkozó cég számára.

Egységes megoldás számviteltől bérszámfejtésig

A Servantes ERP Outsourcing pontosan abban segít, hogy a számviteli és humánügyviteli szoftvermegoldások egységes kezelésével egy számviteli vagy bérügyintéző munkatársra több egy hónap alatt lekezelhető ügyfél jusson. Konkrétabban; ha eddig valaki x-mennyiségű tételt könyvelt, az 1,3 x mennyiségűt ezután. Aki pedig y számú dolgozó bérszámfejtését és tb-ügyintézését végezte el, az ezután 1,5 y számú dolgozóét fogja.

Hogy érhető ez el a Servantes ERP Outsourcing-gal? Úgy hogy olyan intelligens könyvelési és bérszámfejtési megoldásokat alkalmaz, melyek valóban gyorsítják az egységnyi idő alatt kezelhető számviteli és személyi ügyviteli mennyiségeket.

Más más ügyfelek - Főkönyv

Ismert, hogy az outsourcing szolgáltatók egyik nehézsége az, hogy igencsak különbözők az ügyfeleik. Teljesen más tevékenységi kör, ahhoz más-más számlarend, s ami ezzel együtt jár, teljesen más kontírozási gyakorlat. A könyvelő az egyik pillanatban még egy termelő cég tételein, a következőben pedig már egy nagykereskedelmi vállalat export-import adatain dolgozik. Ugyanígy léteznek jellemző különbségek a bérszámfejtés területén.

A Servantes ERP Outsourcing Főkönyvi modulja többféle módon segít ezen. Új ügyfelek esetén azzal, hogy a céghez leginkább hasonló korábbi cég számlarendjéből könnyen generálható számlarend az új könyvelendő cég számára, ami után némi testre szabást követően már kész is a számlarend. A könyvelés természetesen gyorsítható jellemző gazdasági események kiválasztásával. Az azonban még hasznosabb, hogy a Servantes képes idegen rendszerekből, tehát akár az outsouringot szolgáltató cég ügyfelének számlázó vagy raktárkezelő szoftveréből is tételeket "importálni". Ezeket az adatokat el lehet helyezni egy ideiglenes, könyvelés előtti területen, amit a Servantes Főkönyvnél úgy hívunk, hogy főkönyvi iktatás. Persze közvetlenül a könyvelésbe is kerülhetnek ilyen módon, a harmadik fél valamilyen szoftveréből érkező adatok, a főkönyvi iktatás azonban jó arra is, hogy a tételek végső könyvelése előtt helyesbítsék az idegen rendszerből érkezett, esteleg nem megfelelő kontírozást.

A további egyszerű és gyakorlatias megoldások, mint a könyvelés közben az egymás utáni tételeknél szinte minden rovatra kiterjedő ismétlési lehetőségek tovább csökkentik a kézi adatbevitel mennyiségét.

Ne csak az NAV-nak: kimutatások, listák!

A kimutatások és listák fejlesztését két igény szabta meg.
Az egyik a hivatalok, a NAV (APEH), ONYF, KSH elvárásai, a másik pedig az ügyfelek vezetése számára hasznos, gyakran összefoglaló adatközlésre való igény. A legtöbb szoftver csak az elsővel foglalkozik. A Servantes Pénzügy, Főkönyv és Vezetői Információs szoftvermodul feladata viszont az is, hogy az outsourcing cégek ügyfeleinek vezetői friss információkat kapjanak gyakorlatias gazdálkodási, pénzügyi és munkaügyi adatokról.

A Servantessel a sok-sok adatot tartalmazó táblázatokon túl áttekinthető és haszos grafikonok és listák készíthetők az outsourcing szolgálatók ügyfeleinek vezetői számára, melyek valódi segítséget jelentenek gazdálkodásukhoz. Ezekkel a szolgáltatók olyan pluszt adhatnak ügyfeleiknek, amire azok nem számítanak, de amiért igencsak örülni fognak, hogy számvitelüket az adott szolgáltatóhoz helyezték ki.

Bérelszámolás és TB-számfejtés

Azok a cégek, melyek szolgáltatókhoz helyezik ki humán ügyvitelt, azok érzékenyebbek arra, hogy a bérszámfejtés adatait hamar megkapják a bérek időben történő kifizetéséhez, mert egy kis késlekedéstől is felbolydulhatnak dolgozóik, akik jogosan szeretnék időben a bankszámlájukon látni fizetésüket.

A Servantesbe integált XL-Bér és TB-elszámolási rendszer intelligenciájával, sebességével és kiváló kezelhetőségével is felülmul sok régi, híres humánügyviteli rendszert. Így a Servantest használó outsourcing cégek a legelsők között végeznek a havi számfejtéssel, az elektronikus bevallásokkal és az év végi adóelszámolási munkát is gyorsan befejezik. A jól átgondolt személyi ügyviteli filozófiához tartozik az is, hogy az XL rendszer TB modulja a felesleges párhuzamos feldolgozások kiküszöbölése érdekében szoros integritásban dolgozik együtt az XL bérszámfejtési szoftvermoduljával.

A Servantes ERP Outsourcing és az XL Személyi Ügyviteli Rendszer is a Parallel Kft. fejlesztése, ezért felhasználóinak ugyanaz a barátságos ügyfélszolgálat szolgáltatja a telefonos hotline-t.

Tárgyi eszköz és más szoftvermodulok

A könyveléssel együtt a gyakran kihelyezik a tárgyi eszközök könyvelését is. A tárgyi eszközök és immateriális javak két törvény szerint is vezetett értékcsökkenését, rendkívüli értékcsökkenését, ráaktiválását, selejtezését és más, a tárgyi eszközökkel kapcsolatos speciális számviteli feladatot professzionálisan old meg a Servantes Tárgyi Eszköz szoftvermodul. Természetesen az integrációból fakadóan úgy a tárgyi eszköz, mint más számviteli adatok újabb feldolgozások nélkül áramlanak a Főkönyvi kettős könyvelési szoftvermodul felé.

Tegye fel kérdését ezen az űrlapon!

Feliratkozom szakmai hírlevelükre.

Hozzájárulok, hogy akciókról, előnyös lehetőségekről felvegyék velem a kapcsolatot.