Servantes Outsourcing

Outsourcing Vállalatirányítási Szoftverrendszer

Servantes ERP Outsourcing cégeknek

Mit tesz általában egy cég, amely igényes cégeknek szolgáltat könyvelést, pénzügyi nyilvántartást, könyvvizsgálatot, bérszámfejtést és TB-elszámolást? Általában beszereznek ezekre a feladatokra egy-egy programot, sokszor még csak nem is ugyanattól a szoftvergyártótól. Ez a fajta megoldás nagyobb munkaerő igényű, mintha egyetlen integrált számviteli és humán ügyviteli szoftvert használnának.

A Servantes Outsourcing ERP-vel abból indulunk ki, hogy az igaz, hogy az outsourcing cégek legnagyobb tételei a kiadási oldalon a dolgozók munkabéréből és a bérterhekből adódnak össze.

Minden olyan szoftveres megoldás, amely csökkenti vagy legalábbis segít szinten tartani ezeket a terheket úgy, hogy közben több cég outsourcing (kihelyezéses) feladatait látják el, az több nyereséget eredményez az outsourcinggal foglalkozó cég számára.

Egységes megoldás számviteltől bérszámfejtésig

A Servantes ERP Outsourcing pontosan abban segít, hogy a számviteli és humánügyviteli szoftvermegoldások egységes kezelésével egy számviteli vagy bérügyintéző munkatársra több egy hónap alatt lekezelhető ügyfél jusson. Konkrétabban; ha eddig valaki x-mennyiségű tételt könyvelt, az 1,3 x mennyiségűt ezután. Aki pedig y számú dolgozó bérszámfejtését és tb-ügyintézését végezte el, az ezután 1,5 y számú dolgozóét fogja.

Hogy érhető ez el a Servantes ERP Outsourcing-gal? Úgy hogy olyan intelligens könyvelési és bérszámfejtési megoldásokat alkalmaz, melyek valóban gyorsítják az egységnyi idő alatt kezelhető számviteli és személyi ügyviteli mennyiségeket.

Más más ügyfelek - Főkönyv

Ismert, hogy az outsourcing szolgáltatók egyik nehézsége az, hogy igencsak különbözők az ügyfeleik. Teljesen más tevékenységi kör, ahhoz más-más számlarend, s ami ezzel együtt jár, teljesen más kontírozási gyakorlat. A könyvelő az egyik pillanatban még egy termelő cég tételein, a következőben pedig már egy nagykereskedelmi vállalat export-import adatain dolgozik. Ugyanígy léteznek jellemző különbségek a bérszámfejtés területén.

A Servantes ERP Outsourcing Főkönyvi modulja többféle módon segít ezen. Új ügyfelek esetén azzal, hogy a céghez leginkább hasonló korábbi cég számlarendjéből könnyen generálható számlarend az új könyvelendő cég számára, ami után némi testre szabást követően már kész is a számlarend. A könyvelés természetesen gyorsítható jellemző gazdasági események kiválasztásával. Az azonban még hasznosabb, hogy a Servantes képes idegen rendszerekből, tehát akár az outsouringot szolgáltató cég ügyfelének számlázó vagy raktárkezelő szoftveréből is tételeket "importálni". Ezeket az adatokat el lehet helyezni egy ideiglenes, könyvelés előtti területen, amit a Servantes Főkönyvnél úgy hívunk, hogy főkönyvi iktatás. Persze közvetlenül a könyvelésbe is kerülhetnek ilyen módon, a harmadik fél valamilyen szoftveréből érkező adatok, a főkönyvi iktatás azonban jó arra is, hogy a tételek végső könyvelése előtt helyesbítsék az idegen rendszerből érkezett, esteleg nem megfelelő kontírozást.

A további egyszerű és gyakorlatias megoldások, mint a könyvelés közben az egymás utáni tételeknél szinte minden rovatra kiterjedő ismétlési lehetőségek tovább csökkentik a kézi adatbevitel mennyiségét.

Ne csak az NAV-nak: kimutatások, listák!

A kimutatások és listák fejlesztését két igény szabta meg.
Az egyik a hivatalok, a NAV (APEH), ONYF, KSH elvárásai, a másik pedig az ügyfelek vezetése számára hasznos, gyakran összefoglaló adatközlésre való igény. A legtöbb szoftver csak az elsővel foglalkozik. A Servantes Pénzügy, Főkönyv és Vezetői Információs szoftvermodul feladata viszont az is, hogy az outsourcing cégek ügyfeleinek vezetői friss információkat kapjanak gyakorlatias gazdálkodási, pénzügyi és munkaügyi adatokról.

A Servantessel a sok-sok adatot tartalmazó táblázatokon túl áttekinthető és haszos grafikonok és listák készíthetők az outsourcing szolgálatók ügyfeleinek vezetői számára, melyek valódi segítséget jelentenek gazdálkodásukhoz. Ezekkel a szolgáltatók olyan pluszt adhatnak ügyfeleiknek, amire azok nem számítanak, de amiért igencsak örülni fognak, hogy számvitelüket az adott szolgáltatóhoz helyezték ki.

Bérelszámolás és TB-számfejtés

Azok a cégek, melyek szolgáltatókhoz helyezik ki humán ügyvitelt, azok érzékenyebbek arra, hogy a bérszámfejtés adatait hamar megkapják a bérek időben történő kifizetéséhez, mert egy kis késlekedéstől is felbolydulhatnak dolgozóik, akik jogosan szeretnék időben a bankszámlájukon látni fizetésüket.

A Servantesbe integált XL-Bér és TB-elszámolási rendszer intelligenciájával, sebességével és kiváló kezelhetőségével is felülmul sok régi, híres humánügyviteli rendszert. Így a Servantest használó outsourcing cégek a legelsők között végeznek a havi számfejtéssel, az elektronikus bevallásokkal és az év végi adóelszámolási munkát is gyorsan befejezik. A jól átgondolt személyi ügyviteli filozófiához tartozik az is, hogy az XL rendszer TB modulja a felesleges párhuzamos feldolgozások kiküszöbölése érdekében szoros integritásban dolgozik együtt az XL bérszámfejtési szoftvermoduljával.

A Servantes ERP Outsourcing és az XL Személyi Ügyviteli Rendszer is a Parallel Kft. fejlesztése, ezért felhasználóinak ugyanaz a barátságos ügyfélszolgálat szolgáltatja a telefonos hotline-t.

Tárgyi eszköz és más szoftvermodulok

A könyveléssel együtt a gyakran kihelyezik a tárgyi eszközök könyvelését is. A tárgyi eszközök és immateriális javak két törvény szerint is vezetett értékcsökkenését, rendkívüli értékcsökkenését, ráaktiválását, selejtezését és más, a tárgyi eszközökkel kapcsolatos speciális számviteli feladatot professzionálisan old meg a Servantes Tárgyi Eszköz szoftvermodul. Természetesen az integrációból fakadóan úgy a tárgyi eszköz, mint más számviteli adatok újabb feldolgozások nélkül áramlanak a Főkönyvi kettős könyvelési szoftvermodul felé.

    Tegye fel kérdését itt!

    Feliratkozom szakmai hírlevelükre.

    Hozzájárulok, hogy akciókról, előnyös lehetőségekről felvegyék velem a kapcsolatot.