Servantes Pénzügyi Szoftver, Kintlévőség-kezelés, Likviditás növelés

Servantes ERP Pénzügyi Szoftvermodul

 

Fizessenek a vevők időben!

 

Pénzügy, kintlévőségkezelés, likviditás javítása

A naprakész pénzügyi nyilvántartás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy gazdasági vagy pénzügyi vezető tisztában legyen a ma és a közeljövőben rendelkezésre álló pénzeszközökkel.
Mivel egy cég likviditását a költségek és bevételek egyensúlya jellemzik, ezért hangsúlyos szerepet kapnak azok a pénzügyi funkciók, melyek megoldják a kintlévőségek nyomon követését és segítik ezek csökkentését. A Servantes Pénzügy ehhez olyan eszközöket nyújt, mint például ügyfelek felszólítása, késedelmi kamatok számítása és érvényesítése, naprakész pénzügyi kimutatások.

Vevői és szállítói információs listák

 • Vevői kinnlévőségek, szállítói tartozások, pénztárak, bankok kezelése teljes körűen
 • A bankból érkező vevőutalások adatainak automatikus összepontozása a kimenő számlákkal
 • Banki terminállal történő kapcsolat, utalások indítása, bankkivonatok automatikus feldolgozása
 • Több valuta, deviza támogatása, valuták közötti átváltás, árfolyamnyereség és árfolyamveszteség automatikus számítása
 • Listák széles sora vevőkövetelések és szállítói tartozások különböző szempontok szerinti lekérdezésére
 • Egyenlegközlők, fizetési felszólítók, késedelmi kamatterhelő levelek, lejárt követelések korosító listája
 • Esedékes bevételek és kiadások nyilvántartása pénzügyi tervezéshez

Pénzügyi tételek létrehozása

 • Automatikus feldolgozás más modulok adataiból
 • Automatikus könyvelési feladás idegen szoftverből
 • Vevők kiegyenlítései bankból érkező adatokból
 • Manuális feldolgozás

Előírások könnyített kiegyenlítése - összepontozás

Nagyfokú segítséget biztosít a Pénzügy az előírások kiegyenlítéséhez. Felhasználó igényei szerint választhat, hogy egy előírás kiegyenlítése az előírás bizonylatszámára való hivatkozással, vagy partner meghatározását követően a partnerhez kapcsolódó még ki nem egyenlített tételek közül való választással történik.
Külön könnyített kiegyenlítéssel segít a Pénzügy a Számlázásban keletkezett azon számlák manuális kiegyenlítését, melyek nem részei a csoportos vagy postai automatikus vevő kiegyenlítéseknek.

A banki elektronikus információk alapján a Pénzügy feleslegessé teszi a kézi összepontozást, mert a kiegyenlítések automatikusan párba állnak a korábbi előírásokkal.

Kompenzációs megállapodáshoz információ nyújtás

Pénzkímélő megoldásként gyakran használatos eljárás a partnerek között lévő kötelezettségek-követelések rendezése kompenzációs megállapodásként történő rendezése. Ehhez nyújt teljes körű információt a Pénzügy megfelelő listája, mely mellékletként használható a kompenzációs megállapodáshoz.

Pénzügyi tervezés

A pénzügyi tervezés számára bármely időszak esedékes bevételei és kiadásai folyamatosan figyelemmel követhetők, így a várható bevételek, illetve kiadások tükrében a Pénzügy nagyvonalú tervezést biztosít a jövőbeni pénzfolyamatok figyelésére.

Információ céltartalék képzéshez

A pénzügyi tételek alapján a Pénzügy a törvény szerinti intervallumokat figyelembe véve információval szolgál intervallumok szerinti bontásban a követelésekre, illetve kötelezettségekre vonatkoztatva a céltartalékképzésbe bevonandó tételekről, adatokról.

Részletes és összevont analitikák sora

Partnerenkénti és összevont nyomtatványok segítik a teljes körű, naprakész folyószámla figyelést, egyeztetést, melyek bármilyen, akár korábbi időpontban fennállt adatokkal is megjeleníthetők. Így összevont folyószámla analitika, kartonok, részletes kiegyenlítéssel megjelenített előírások, túlfizetések listája és egyéb analitikák szolgálják a megfelelő pénzügyi nyilvántartást. Az időszakonként használatos egyenlegközlők, felszólító levelek a feldolgozott tételek alapján automatikusan előállítható. A pénzügyi tervezés elengedhetetlen eszköze az esedékes bevételek, illetve kiadások figyelése, mely szintén részét képezi a pénzügyi nyomtatványok skálájának.

 

Vevő számlák és kiegyenlítéseik rendszerben

A Servantes Pénzügy egyik erőssége, hogy teljesen összhangban működik a Könyvelő szoftvermodullal és a rendszer minden olyan moduljával, ami vevő számlákkal kapcsolatban pénzügyi mozgásokat hoz létre. Ez megszünteti a bizonylatok felesleges, többszörös feldolgozását.

 

 

  Tegye fel kérdését itt!

  Feliratkozom szakmai hírlevelükre.

  Hozzájárulok, hogy akciókról, előnyös lehetőségekről felvegyék velem a kapcsolatot.