Az adatok és a felhasználás biztonsága

Az adatok és a felhasználás biztonsága a Servantes ERP-ben

Az adatok biztonsága

A Servantes-ben feldolgozott adatok biztonságban vannak az MS-SQL adatbázisokban. A tárolást végző hardver esetleges meghibásodásának eseteire az IT szakemberek gyakorlatában általánosan használt rendszeres biztonsági mentés és fizikailag eltérő helyen őrzött biztonsági mentés tárolás elegendő. A jellemzően hálózati felhasználás miatt is fontos még a vírusvédelem, amit mint igényt nem a Servantes vet fel, hanem az információk védelmének elterjedt igénye. Az adatok biztonsága bevált és általánosan elterjedt egyéb gondossággal, például tükrözött fizikai szerverekkel növelhető.

A felhasználás biztonsága

A rendszer a belépéstől a kilépésig tárolja a belépett felhasználóról, hogy mikor melyik modulba melyik adatbázisba lépett be. A felhasználók által véghezvitt módosítások és új adatok felvitele az adatbázisban táblánként rekordonként dokumentálódik dátum, óra, perc és másodperc pontosan.

A felhasználó számára a rendszerben adatbázisonként önálló jogosultsági szint alakítható ki. A jogosultságokkal tiltani lehet a felhasználókat a különböző menüpont(ok) és funkció(k) hozzáférésétől. A jogosultságok modulonként, adatbázisonként állítható.

A működés és a felhasználók biztonsága

A folyamatos működés biztonságának elsődleges őrzője technikai oldalon a felhasználó IT szakembere, rendszeregazdája vagy más, a cégben ezzel megbízott személy. A felhasználók és az IT szakember szoftverhasználat közben felmerülő kérdéseinek megválaszolása a Servantes ügyfélszolgálat telefonos hotline szolgálatásának feladata. A Servantes ügyfélszolgálat munkatársai dokumentálnak minden bejövő kérdést, kérést, jelzést és azonnal vagy a lehető legrövidebb időn belül megadják a választ. Így a felhasználók mindig maguk mögött tudhatnak egy őket szorgalmasan támogató csapatot, a Servantes ügyfélszolgálatot.

A törvényeknek megfelelés biztonsága

Egy olyan vállalatirányítási rendszernek, mint a Servantes, mely számos törvényi, jogszabályi és rendeletekből származó összefüggést tartalmaz, akkor is meg kell felelnie a törvényeknek, amikor azok változnak. A Servantes fejlesztése folyamatos a számviteli, adó, személyi ügyviteli, bér, szja, társadalombiztosítási, járulékszámítási és más szabályok vonatkozásában.
A Servantes ügyfelek mindig időben jutnak hozzá a legújabb szoftverfrissítésekhez.

    Tegye fel kérdését itt!

    Feliratkozom szakmai hírlevelükre.

    Hozzájárulok, hogy akciókról, előnyös lehetőségekről felvegyék velem a kapcsolatot.