Servantes Víz, Csatorna

Servantes Aqua - Víz és Csatorna Szolgáltató Vállalatirányítási Szoftverrendszer

A víz és szennyvíz szolgáltatóknál használt általános célú vállalati szoftverek vagy ügyviteli rendszerek akár kiválóan megfelelhetnek kereskedelmi cégek számára, egy speciális feladatokat ellátó lakossági szolgáltató céget azonban csak különleges tartalmat felmutató rendszer szolgál ki optimálisan. A Servantes Aqua olyan, a víz és csatorna szolgáltatókra kidolgozott speciális funkciókkal ellátott vállalatirányítási rendszer, ami kompromisszumok nélkül szolgálja a felhasználókat ezen a speciális szolgáltatási területen.

Az Aqua víz és csatorna ERP lelke a szolgáltatási szerződések kezelése

Alig van még egy olyan szolgáltatási ág, ami olyan sok műszaki adaton alapulna, mint a víz és csatorna szolgáltatás. Éppen ezért a Servantes Aqua ERP alapja a szerződések és más műszaki adatok nyilvántartása.
A szerződések biztosítják a szabályok és megállapodások szerinti számlázás alapját, így ezen nyilvántartás megbízhatósága egyben a cég bevételi oldalának, számlázásának alappillére. A rendszer a bekötéstől kezdve nyilvántartja az ügyfelek vízóra és egyéb szerződéses adatait. A szerződések és szerződésváltozások nyomon követhetősége nagy segítség a vállalat ügyfélszolgálati munkatársai és műszaki dolgozói számára.
A víz és szennyvíz szolgáltatók számára a fogyasztók műszaki adatainak naprakész nyilvántartása legalább olyan fontos, mint a számvitel precizitása.
Mérőórák, al-mérőórák és más műszaki berendezések sokasága befolyásolja a szolgáltatást és a számlázást egyaránt. Bekötések, felfüggesztések, óracserék, szüneteltetés és megannyi más feladat nehezíti egy víz és csatorna szolgáltató munkáját. Mindez csak addig bonyolult, amíg egy olyan 100%-osan precíz számítógépes szoftver nem gondoskodik a berendezések és a tevékenységek nyilvántartásáról, mint a Servantes Aqua ERP.

Beruházások és műszaki berendezések, mint tárgyi eszközök

A műszaki információk másik tárháza nem a számlázási, hanem a termelési oldalon jelenik meg, mivel erre a szolgáltatási területre jellemző a nagy mennyiségű és értékű tárgyi eszköz és beruházás állomány. Az értékváltozások precíz nyilvántartása a víz és csatorna szolgáltatóknál komoly számviteli és gazdálkodási jelentőséggel bír, ezért a Servantes Aqua ERP-ben fontos szerep jut a Servantes Tárgyi Eszköz modulnak is. A beruházások számviteli kezelése és az eszközállomány aktiválása pedig a Servantes Beruházás modul feladata.

Lakossági és közületi ügyfelek - ügyfélszolgálat

A lakosság, mint ügyfélkör két szempontból kíván igényes kezelést. Egyrészt már egy kisebb városban is igen sok számlát kell elkészíteni meglehetősen rövid idő alatt, másrészt az ügyfélszolgálatnak pontos és napra kész információkkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy a nála jelentkező ügyfeleket megelégedésükre szolgálhassa ki.
A speciális Servantes Aqua ERP Számlázó modulja százezres nagyságrendű víz és csatorna számlát is gyorsan elkészít, amivel más szoftverek használatával napokig bajlódnak a számlázási részleg dolgozói. Annak érdekében pedig, hogy az ügyfelek gyors és kompetens kiszolgálást kapjanak, az ügyfélszolgálatot a Servantes Ügyfélszolgálati modul látja el információkkal. Az ügyfélszolgálati modul egybefog minden információt, ami az ügyfelek gyors kiszolgálásához szükséges. Ez magában foglalja a szerződéses adatokat, leolvasást, számlázást és a számlák banki, postai vagy pénztári kiegyenlítéseit is.

Pénzügy és kintlévőség kezelés

A víz és csatorna szolgáltatók gazdálkodásának egyik fő nehézsége a kintlévőségek kezelése. Azokból a kisebb-nagyobb értékű vevő számlákból, melyeket nem egyenlítenek ki, nagyon nagy darabszám és ehhez tartozóan nagy forint összeg gyűlhet fel. A ki nem fizetett számlák kezelésére fordított túl nagy idő fontos energiát vesz el a cég dolgozóitól, amit hasznosabban is eltölthetnének. A nagy kintlévőség ráadásul veszélyezteti a cég likviditását.

A Servantes Aqua ERP a következő eszközök és tevékenységekkel segít a kintlévőség mennyiségének és mértékének csökkentésében:

 • Postai kiegyenlítések gyors elektronikus fogadása
 • Elektronikus csoportos beszedés
 • Korrekt és visszakereshető felszólító levelek
 • Ügyfélszolgálati szoftver
 • A vevő számára könnyen érthető számlák
 • Ügyfelenkénti részletességű betekintés a pénzügyi mozgásokba
 • Mért és más adatok precíz nyilvántartása, ehhez "időgép", mellyel korábbi állapotok megtekinthetők.
 • Önkormányzati kapcsolatok és adatszolgáltatás

Mivel a víz és csatorna szolgáltató cég gyakran számos ponton kötődik a terület Önkormányzataihoz, ezért a Servantes Vezetői Információs modul a Főkönyvön vagy a szerződés modulon keresztül képes olyan információk kigyűjtésére, melyekre az Önkormányzatok igényt tartanak. Ugyanígy szükség lehet a Beruházás modul adataira is például közműfejlesztési beruházási támogatások esetén.

  Tegye fel kérdését itt!

  Feliratkozom szakmai hírlevelükre.

  Hozzájárulok, hogy akciókról, előnyös lehetőségekről felvegyék velem a kapcsolatot.